Son Dakika!

biz bi' ara üşenmeyip harekete geçebilirsek bir şeyler bir şeyler yapacaz bloga. kaming suun.

6 Temmuz 2012 Cuma

Bana Kahveni Söyle Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim

 İnsanın nasıl bi cins olduğunu anlamak için kahve tercihine bakmam yeterli. Size de tavsiye ederim. Tabi sizi yanıltacak tercihlerde bulunması da ihtimaller dahilinde ama kahvenin ye va muhabbet içeceğinin (alkolsüzler) türüne ve ya isteniş şekline göre de bi klasman yapabilirsinz. Mesela lokumlu, damla sakızlı türk kahvesi.. Küçük detayların tüm konuyu değiştirdiğini bilen ve önem veren, işin genelinde mükemmeliyetçi ve arada da küçük kaçamaklar yapan insan işte... Ya da yapmazsınız canım bana ne ama size bi kahve biçimi söyleyeceğim ki kendisi pek acayip.


Kendisi, "Fifilitre Kahve"
Abi bi içecek bi ortamı bu kadar değiştirir. Normal oturuyorsunuz (lafa gel) hiç bi numaranız muhabbetiniz yok herzamanki gibi sıkıcısınız. Ama filitre kahve geldi, hop birden jazz dinlerim, lonc müzükden pek hoşlanırım aslında. Hayatı bi pürüzsüz yani smooth yaşarımlar, her gün 5 belgesel bitirmeden çünkü artık programlar kafamı yoruyor o kadar anlamsızlar. Yılda bir kez adı duyulmamış ama çeşitli entelikler barındıran bir yöreye gitmeden duramam. Bi bakarsın herzman bira içen adamı kavunlu mavunlu içinde pek acayipli bir kokteyl içtiğini belirtir. Çok küçük nüanslarla büyük farklar yaratmalar falan. Yok buralardan gidip bir sahaf açacağımlar. La olm sen ne anlarsın kitap satmaktan?! üç günde batacan sonra borç ödemeye pidecide salata yapacan. Olmadı mı? benim de içinde bulunduğum bazılarımız ise balıkçı kasabasına ama bodruma falan ( benim tercihim ayvalık, balıkçı kasabasına bak ) yerleşirler. Git armutluya yerleş? Balıkçı kasabası sana nüfusun %99.9'u emekli. Yok bodrumda bir evim var öhö möhö lannn.. olm işin gücün dalga lan. işin gücün etiket lan. Hoş ben seni bilirim normalde böyle değilsin sen. Ama filitre kahvenin sihiri bu. Kahveye de kızılmaz. filitre olmasının özelliği, önemi bu ortama anlamsız entellik getirmesi. Bir de filitre kahve candır yav.

- Şu filmlerdeki kocaman kahve bardağı ile pencereden yağmuru izleyen kız portresi vardır ya hani. Hah ordaki kahve bardağını buldum hacı. Kendisi  ile 4kişilik bir aileye çorba bile yapabilirsin. -kendisi yarım litreden fazla sıvı ihtiva ediyor- o derece yani! -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder