Son Dakika!

biz bi' ara üşenmeyip harekete geçebilirsek bir şeyler bir şeyler yapacaz bloga. kaming suun.

7 Mart 2011 Pazartesi

Sadece Bir Gün mü?


Bir gün için onları kendimizin yerine koyalım
Bir gün için çiçek alıp lay lay lay sevgi şarkıları söyleyelim
Bir günlüğüne ev işlerini biz yapalım
Bir günlüğüne çiçek alalım
Bir günlüğüne ıdı vıdı edelim (ıdı vıdıyı bir gereksizlik nidası olarak anlamayın sadece aklıma daha fazla edevat gelmedi bununla geçiştirdim sadece)




Sürekli 8 mart yakınlarında bu sloganı duyuyorum "Sadece Bir Günlüğüne..." herkes de bu tür "birşeyleri analım, haydi o zaman kutlayalım"lı günlerde en klişe laflarını eder "Sadece bir günlüğüne mi kutlayacağız? hayııır yarın da kutlayacağız, öbürükü günde... Her günde kutlayacağız".

Burda klişe avcılığı yapma gibi bi misyonumuz yok ama bu adamdan sıkıntı geldi bana bilmem size de geldi mi bilmiyorum. Bunu diyen sadece tek gün kutlayanın önde gideni, bayrak sallayıp borozan ötürenidir. yarın sabah görürsün adamı iş çıkışında, yüzü gözü çalışmaktan kaymış "eve gidem de bi çay koyuverem yolda da bi ezine peyniri alıveriveririm" diye kafada tır tır düşünüyor -niyeyse bu adam biraz trakyalı oldu-

Sen ilk başta güzelce bi arkadaşının eşinin kardeşinin annenin teyzenin halanın bi hakkını ver evvela bi onları kutla kutladan kasıt hepsine çelenk yapıp gönderme, evde güzel durmaz. onları önemseyeceğin bi hareket bi tavır sadece istedikleri. Öyle lahmacuncu açılışı gibi 2 dansöz 56 çelenk bir türkücü 2 de palyaço istemiyorlar. biraz daha saygı sadece.

Velhasıl efennim anlatmak istediğimdir efenim sadece bi güne takılı kalmamak.
tek günde yaşarsan hayatını biraz sıkıcı oluyor. Amma size özel bi etkinlik hazırladık efennim.

Gogıl abi de onaylarsa gogılla BŞAKS -birşeyanlatıyorumkesmesözümü- ortak yapımı kadınlar gününün 100. yılında haydi sanal köprülerde -ki bazı noktalarda gerçekte de buluşalım etkinliği- buluşalım. Kendileri şöyle buyurmakta;

"Londra'daki Millenium Köprüsü'nden New York'taki Brooklyn Köprüsü'ne, San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü'nden Ruanda ve Kongo'yu birleştiren Grand Barriere Köprüsü'ne kadar tüm dünya çapında köprülerde bir araya gelecek olan on binlerce kişiyle birlikte sizi kadın haklarına desteğinizi göstermeye ve kazanımlarını kutlamaya davet ediyoruz.
Ayrıca, sizi kadınların yaşamında fark yaratmak için dünya çapında çalışan kurumlardan birine bağışta bulunmaya da davet ediyoruz. Sayfanın alt tarafındaki davalardan birine destek olun. Köprüde görüşmek üzere!"

Katılım için yapmanız gerekenler; gogıla giderek -buradan buyrun- haritanın arama kısmına ankara ya da artık hangi şehirdekine katılacaksanız orayı yazıyorsunuz. ( Türkiye için Ankara İstanbul İzmir ve Antalya var ) orada çıkan yer imi şeklindeki edevata tıkladıktan sonra ister fotoğrafınızı ister sloganınızı ister videonuzu koyabilirsiniz efennim sayfanın sağ üst köşesinde KATILACAĞIM diye bir kelime var görmemeniz imkansız. ona tıkladıktan sonra sizden bir isim bir de mail alacaklar ve katılmış olacaksınız sanal da olsa ya da gerçekte.

Şimdi köprü diyorsun da bizde pek öyle güzel bi köprü pek yok. Akköprü de bir tane tarihi köprümüz var o da pek güzel kokmuyor bu aralar. ve melihin üstgeçitleri batçık gitçık bisiktirolçık edevatları da işe yazamaz olunca bütün yetkimizi kullanıp odtü stadyumuna aldık etkinliğimizi. Melihin köprülerinden birinde yapmaktansa burda sanal da olsa yapmak daha bi anlamlıdır. Sizlerin de sanal adımlarınızı ,sanal sloganlarınızı bekleriz efennim