Son Dakika!

biz bi' ara üşenmeyip harekete geçebilirsek bir şeyler bir şeyler yapacaz bloga. kaming suun.

24 Mayıs 2010 Pazartesi

Süperstar

Efennim size bir güzelleme hakkından bahsedeceğim bu gün. güzellememizin adı ajda pekkan ve onun süperstar serisi. 4 albümden oluşmakta olan bu süper seri en hit en kült ve de en güzel ajpa şarkılarını içermekte. ki daha keşfedilmemiş olması aslında beni mutlu ediyor bir bakıma. seviyorum öyle heryerde çalınmamasını şarkılarımın. neysem efennim uzatmadan konuyu size tanıtmak istediğim albümlere geçiyorum.

Süperstar 1 (1977)

Bu albümde;
Yeni Bir Gun Doğdu Bize
Baksana Talihe
Anlamadim Gitti
Hancı
Gozunaydın
Daha Neler
Kendi Kendimle Ben
Veda Etmem
Kim Ne Derse Desin
Mediterrane

Şarkıları bulunmakta beraber tahmin ettiğiniz gibi baksana talihe, anlamadım gitti, kim ne derse desin, gözünaydın adlı hitleri barındırmakta (ki nerdeyse tüm şarkılar geçilmeden rahatca yormadan dinlenilmekte ) bunlara ek olarak hancı da tanju okan hediyesi olarak bulunmakta fransızcanızı geliştirmek isterseniz de mediterrane şübüte şübüte diye söylerseniz baya bi zevkli olmakta. alın lp'ini.

Süperstar 2 (1979)


Bu albümde ise;
Bambaska Biri
Sen Olurdun Yine
Dile Kolay
Ya Sonra
Olsun Varsın
Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile
Bir Köşede Yalnız
Hepsi Boş
Durma Ki Dunya
Yeniden Baslasın

Gördüğünüz gibi tüm şarkılar hit. hani öyle bunu dinleyin şunu şey yaıpın diye bir şey yok bu albümde hatta bulursanız plak olarak alın. ya sonra yı bi dinlediğiniz zaman niye alın dediğimi anlarsınız. bir köşede yalnız dinlerken de bildiğin uçarsınız gidip bi 80 model cabrio mercedes aldırabilir size bi hamlede. hatta biraz küçültürsek durumu abartmadan, sırf bu albüm için pikap alırsınız o kadar iddalıyım efenim ki bu idda etmemin arkasında babalar gibi onno tunç düzenlemesi vardır.bunun sonucunda da türkiyede en çok satılan lp dir kendisi. alın bu albümü hemen bulunsun arşivde.

Süperstar 3 (1983)


Albümde;
Uykusuz Her Gece
Sihirli Aşk
Düşünme Hiç
Güneş Yorgun
Bir Günah Gibi
Son Yolcu
Sana Doğru
Sen Ve Ben
Kader Rüzgarı
Beyaz Ev

En başta resimnde de gördüğünüz gibi albüm şeffaf plak basımı efennim yani tam manasıyla arşivlik. şarkıalr olarak gene onno tunç düzenlemesi albümde ve en çok satan 2. albüm ünvanını elinde tutmakta süperstar 2 den sonra. ama 2. albüme göre biraz sönük mü duruyo diyenlerin anlını karışlatacak şekilde efennim kendisi. bunu da alın atın arşive dursun yarın bi gün torunlarınıza gösterip hava atarsınız. (şu an hava atacak başka kimse gelemedi aklıma)

Süperstar 4 (1987)


Albümde;
Seninle Bir Bütünuz
Sevgiler Ölünceye Kadar
Sen Benim Şarkılarımsın
Kim Olsa Anlatır
Yeniden
Yanlızlık Yolcusu
Herşeye Değersin
Son Dansı Bana Sakla
Hatırlar Mısın
Beni De
ve seriyi sonlandıran abe eksikler var ya bunlarla süperstar serisi olmaz allasen diyenlere cevap niteliğindedir. tamam satış rakamlarına bakacak olursak gene 2 ve 3 ü geçememiştir baya da geride kalmıştır ama bu albüm olmadan seriniz tamamlanmaz ve en kült şarkıları gene kaçırırsınız. albümde bu sefer onno tunç değil de ertuğrul çayıroğlu ve turhan yükseler yapmıştır belki de bu yüzden biraz gerisinde kalmıştır. ama sözleri yazan fikret şenses olunca kurtarıyor tabiki. albüm daha nerdeyse bilinmemekle beraber muteşenlik içerir ki kim olsa anlatır, seninle bir bütünuz ve yalnızlık yolcusu vardır. kesinlikle arşivi tamamlayacak güzel niteliktedir.

serimizin sonuna geldik efennim bir başka gecede buluşmak üzere hoşçakalın