Son Dakika!

biz bi' ara üşenmeyip harekete geçebilirsek bir şeyler bir şeyler yapacaz bloga. kaming suun.

12 Kasım 2014 Çarşamba

Alem Buysa Kral Benim

Fark ettiyseniz ülkemizde aristokrasinin gelişimi osmanlı devletinden ziyade facebook çıktığından beri sosyal medya dediğimiz mecrada gelişmekte. Ne diyon olm sen dediğinizi duyar gibiyim amma bi ergen ya da ergenlikte kalmış facebook sayfasına baktığımızda bunları görmekteyiz.

"Prenses olmak için prense ihtiyacım yok zaten kıralın kızıyım"
"Kralına yol vermişim soytarıya mı laf anlatacağım"
"Kralına gider yapan cesur soytarıyız"
"Krala gider yapmışım soytarıyı mı takacam"
"Belli ki sana değilmiş aşkım beyaz atlı prens yaratmış aklım"
"Ne kural tanırım ne kral" v.s..
-baya varmış lan-


   - koçum benim,kral dediğin böyle olur-


Kardeş allasen havan kime lan? Totaliter bir rejime bu kadar atarın yok, gelmişin kralı da pıçaklarım yok soytarıya atarlanırım. hem bi kere soytarıdan ne istiyorsunuz? hadi kralı anladık devletlüye gider yaptın atar yaptın havan binbeşyüz de soytarıdan ne istiyosunuz lan? bi aşşalamalar falan güldüremezse kralı senin atarından sonra zaten kellesi gitti?! ya da kapıkulu askerlerinin hiç mi bi ağırlığı yok da krala atar yapa yapa geliyosun saray kapısından? benim gözümde böyle canlanıyor.bizim ergen dönemin kıyafetlerini giymiş giriyo saraydan içeri bu lafları saya saya  

"Prenses olmak için prense ihtiyacım yok zaten kıralın kızıyım"
Ablacım senin kelleyi tahta ortak çıktı diye saniyede alırlar benden söylemesi. Boğulma mı istersin, pıçaklanma mı artık ölümlerden ölüm beğen. o tercihi sana bırakmışlardır artık.