Son Dakika!

biz bi' ara üşenmeyip harekete geçebilirsek bir şeyler bir şeyler yapacaz bloga. kaming suun.

9 Haziran 2012 Cumartesi

Memleket Nere?

Efennim bu yeni tanışma sorusunu biliyorsunuzdur. Kendilerinden ben hiç hoşlaşmam hazzetmem ve sevmediğimi pekiştirecek bir kaç kelime daha. Hiç muhabbetiniz olmayan biriyle dikiliyorsanız bi yerde, adamın işi gücü yokmuş gibi -ki bi yerde dikiliyorsanız işiniz yoktur doğal olarak--ama bu adamı haklı yapmaz bu konuda- bu soruyu sorar sizinle ortak bir paydada buluşmak amacıyla ki kendisi yanlış yoldadır. Seksenbir ilden, yani seksenbir seçenekten bahsediyoruz burda. Daha basit şeylerden yola çık. Mesela "Dondurma sever misin?" İki seçenek var sadece! Ya severim ya da sevmem. Bitti. Yüzde elli ortak fikirde olma şansın var! Kullan bunu. Yok illa "Nerelisin?"
-Nerelisin?
-Tokatlıyım ben.
-haaa öyle mi...
 Burdan aynı şehir sınırları içerisinden doğmadığımız anlaşılıyor. Daha bunun üzerine bi kutlama bi çelenk beklermiş gibi kendi doğduğu yeri söyler.
-ben de manisalıyım.
Eeeee napayım bu konuda sana plaket mi vereyim? Alkış mı tutayım? Cebine yüz milyon para mı koyayım? Ne yapayım benden ne istiyorsun lan?!

Aynı ilin sınırları içinde doğmadıysan bir de doğduğun yere doğru bi laf atar. Tokatlılar da pek konuşkan olur -üstüne alınan tokatlıları tenzih ederim- La nerden biliyorsun? Elinde neye dayalı bi belge var da buna göre konuşmaktasın? Hayatında kaç tane tokatlı tanıdın da konuşkan çıktı hadi onu geçtim, genelleme yapabildiğine göre bu kadar tokatlıyla nerde konuştun? Hepsini bi araya toplayıp ne yaptın miting mi düzenledin be adam! tabi bu lafları evet evet ehe mehe diye de geçiştirebiliriz.

Bir de bu durumun beteri var ki sizinle aynı yerde doğmuş olması.
 -Haaa sen de mi tokatlısın? Aaa orda bi köprü var bildin mi? Hah, merkezdeki köfteci peki? Orda bi ali mahmut hamamı vardır gittin mi hiç?
Gitmedim, gitmeyeceğim! Sırf seninle bir ortak yanım olmasın diye, iş sebebi bile olsa gitmeyeceğim ömrübillah gitmeyeceğim!


Benle ortak yan bulmaya çalışma arkadaşım. Hele hele memleket konuşarak ortak yan bulmaya hiç çalışma! Benle orda sadece dikileceğin süre kadar sus ve dikil. konuşma!
Ne meraklıymışın lan anlamadım ki.

 -Nerelisin diyenlere bundan sonraki cevabım. tabi bi yandan da bakacak olursak bu tabelanın yanında da fotoğraf çektiren adamlar da ayrı bi kafadaymış-