Son Dakika!

biz bi' ara üşenmeyip harekete geçebilirsek bir şeyler bir şeyler yapacaz bloga. kaming suun.

8 Ekim 2011 Cumartesi

Teknoloji Falan 2...

Bu yazı, bir kaç yazı aşağıda göreceğiniz üzere, Teknoloji Falan başlıklı yazımın devamı niteliğindedir. O yazıyı sonlandırırken, yazıyı videolar ve linklerle destekleme sözü vermiştim; sözümü tutuyorum! :)


İlk video meşhuuuuuur KONSEPT IPHONE 5, hani insanları coşturan video:


Bu da Amerikalı bir bilişim firmasının 2008'de piyasaya sunduğu LAZER KLAVYE ürününün görseli:



IPHONE 5, IPHONE 4S

Bakın ilk yazımda ne demişim isim konusu için:

'Once Eylul ayinda piyasaya cikarilacagi duyurulan urun, an itibariyle Ekim ayina sarkmis durumda. Isim konusu ise apayri bir muamma ki Apple henuz resmi bir aciklama yapmis degil. iPhone 4S de olabilir ismi, iPhone 5 de. Bu noktada kendimi soyle elestirebilirim; Apple ekimde cikaracagi urune 4S ismini verebilir ve 2012 sonlarinda cikaracagi telefona iPhone 5 diyebilir. O halde o viral reklamdaki ozelliklerin bir kismi kullanilabilir. Teknoloji de asla olmaz deme :) Buna ragmen hologram goruntunun 2012 sonu icin bile hayal oldugunu soyleyebilirim.'

Ve bugün chip.com.tr'de okuduğum bir haberde 'iPhone 5 neden tanıtılmadı?' sorusuna cevaben ne deniyor:

'Bu sorunun cevabı Tgdaily'nin IHS analisti Francis Sideco ile yaptığı söyleşide gizli olabilir. Sideco, Apple'ın LTE destekli bir iPhone 5'i, cebi daha ince yapmaya izin verecek uygun fiyatlı bir çipset meydana çıktığında piyasaya süreceğine inanıyor. Bu ise Sideco'ya göre 2012 sonları veya 2013'ün başlarında olabilir.'


SON 3 AYDA İŞLETİM SİSTEMLERİ...

iOS'un bu kısırlık içinde uzun ömürlü olamayacağı, Android'in ve Windows Mobile 7'nin piyasaya hakim olacağı tahminlerim arasında. Tabii ki bu konuyla ilgili de kaynaklarım var, oynatalım Uğurcum:

'Symbian, Windows Phone, iOS, Android derken son yapılan araştırmalarda pazar payı lideri yine değişmedi. Son üç ay baz alınıp yapılan çalışmada, akıllı telefon edinen kullanıcıların yarısından fazlasının Android işletim sistemi kullanan telefonlara yöneldiği ortaya çıktı.

56% gibi bir orana sahip olan Android telefonları 28% ile iOS, 9% ile Blackberry izliyor. 5-6% oranında da diğer işletim sistemleri bulunuyor.' (chip.com.tr)


STEVE JOBS

Her ne kadar Apple dünyasını sevmesem de Steve Jobs'ın bir dahi olduğunu inkar edemem. Ürettiği ürünlerle teknoloji dünyasında büyük değişiklikler, heyecanlar ve beklentiler yaratan bu adam hayat hikayesi ile de pek çok kimsenin öğretmeni oldu. Huzur içinde yat Steve Jobs!

(Ölümü ile ilgili de komplo teorilerim yok değil. 4S'in tanıtılmasının hemen ertesi günü ölümünün ilan edilmesi, 'bence tanıtımdan önce ölmüştü, fakat ölüm haberinin ürünün önünü kesebileceği endişesi ile  şirket çıkarları için bu bilgi insanlarla bir kaç gün geç paylaşıldı' fikrini uyandırdı. Paranoyakça gelebilir ama sizce de olası değil mi? :) )  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder