Son Dakika!

biz bi' ara üşenmeyip harekete geçebilirsek bir şeyler bir şeyler yapacaz bloga. kaming suun.

13 Nisan 2014 Pazar

Hukuk Katili Soda

       
      Hukuk "sektöründe" sodanın yeri çok ayrı. Çay, kola veya ayran hepsi bi yana soda bi yana. Ulvi bi içecek sanki. Hukukla ilgili bi yerdeyseniz şu soruların nasıl sıklıkla sorulduğuna şaşarsınız. "Soda içer miyiz? Bi sodanı içerim. Eee bi soda açarız. Soda aldın mı? Sodaa!  
 
       Soda çeşidine göre de iş değişiyor bak, sanimiyet derecesine göre meyveli soda geliyor samimi değilsen sade şişede soda. Ne bardak kirleticem lan sana! Bi sodanın bu kadar değerli olduğu yerler buralar uğruna savaşlar yapılmış kadar değer veriliiyor. Muhasebecilerde çay neyse hukukcularda da soda odur.



- efsanevi sodalar -

  E bu kadar soda tabi adamı bozuyor bi yerde. Avukat, savcı, davalı, davacı, mübaşir, hakim... Adliyede kim varsa geğire geğire geziyor! Hiç hoş bi durum değil tabi bu davaya çıkacaksan. Avukat süper bi savunma yapıyor adamı kurtarıyor ama tam son anda bi gerirmeyle tüm dava gidiyor... vay arkadarş! Hakimsen daha beter verdiğin karara saygı yok! Sanığın 5 yıl hapsine dedikten sonra bi geğir sen kim takar seni la?! Bi git 5 yılmış. 5 dakka durmama orada hakime gel daha kendine hakim değil gelmiş ona buna yıl yazıyo yok boşuyor vay icrasına karar verilmiştir!ne takacam seni ben.  Sonra vay efendim hukuk sistemi niye böyle!? Cevap belli abi; Sodadan!

- az oynamadık kızılay soda kapaklarıyla -