Son Dakika!

biz bi' ara üşenmeyip harekete geçebilirsek bir şeyler bir şeyler yapacaz bloga. kaming suun.

29 Ekim 2011 Cumartesi

Hazır Çorba

Efennim gün geçmiyor ki bir kişi daha çorbanın faydalarını öğrenmesin ve bir çorba hastası olup da arkadaşları tarafından çorbacı lakabı takılmasın.
Bazılarımız böyle baharatlı baharatlı sever çorbasını bazılarımız sa sade olsun der bazıları pek uğraşır bazılarımız sa amman ne uğraşacam alırım hazır çorbayı kat suyu tamam der diyenlerle dolu dünyamız.

Ama bi durum vardır ki beni benden alan dertlere gark eden ki o da şudur, ofis hazır çorbası!


-abartıp kahve fincanında da çorba içmeye pek gerek yok herhalde?-

Dümdüz bir liseli iken efennim ben buna pek özenirdim "fincanda çırba içmek!"
Aha yanlış yazmış diye hemen müdahale etmeyin dostlarım lakin tabakta içerseniz çorba, kupada nezih nezih içerseniz ise çırba olur (Hiç mi izlemedin reklamlarını zamanında; güzel güzel ablalar ofiste yemek vakti çok çalışmaktan yemeğe inemiyor, yanına gelen yakışıklı abi ise "hey bende hazır çorba var, (efendim?) içmek ister misin?" gibi bir soruyla muhabbete başlıyor. Bizler de aaa noldu lan demeye kalmadan bunlar gezmeye başlıyo ortalıkta falan o akılla "lan hazır çorba ile adam kızı götürdü bak sen" diye etkilenene ergen aklını hiç bir şeyde bulamazsınız o da ayrı bir konumuz olsun (akıllara zarar ergen aklı) efennim. Aynı şey tonbalığı alıp "hömm tonbalığını da yediğime göre artık avrupai bir yaşam tarzına katışmış sayarım kendimi ehe mehe" diye düşünen ergenle yarıştırabiliriz. tonbalıklı ergen, balık farkı ile kazanır)



Çok moda olan birşey miydi şimdi hatırlayamıyorum zamanında ama kendisini ben o havalı tarafı yanında bize getirdiği kupada, bardakta çorba içme fikrini getirdiği için ve bizde de geleneksel çorba içme kurallarına aykırı bulunduğu için herhalde pek tutmadı mı çok mu tuttu ne oldu lan? (pek hatırlayamadım evet)



Sonuca bakarsak yani havalıydı lan ama. Aranızda okula hazır çorba götürüp öğle tatilinde ben çorba içiyorum abi yeaaa diye yemekhaneye oturup arkadaşlarının gelmesini beklerken yemekte o gün hamburgerin olduğunu öğrenmesi ile başlarım lan çorbaya ben hamburger sırasına giriyorum diyeniniz vardır tabi (tecrübe ile sabittir, yemekhane hamburgeri rocks!)

işte 90ları anımsatan avrupai tarzda çekilmiş bir hazır çorba reklamı efennim


Siz öksürükten nezleden ölüyorken bir çorba yapanınız yoksa tabi gayet işe yarar bi çorba biçimi efennim. mantarlısının özellikle hastasıyım. Tabi bir bol limonlu tavuk suyuna çorbanın yerini tutar mı? deeemi, evet evet...

14 Ekim 2011 Cuma

Hastalık!


-umut sarıkayanın da çizdiği gibi efennim bazıları çok güzel hasta olurken bizler hayvan gibi ayı gibi hastayız-


efennim merhaba gene hasta oldum ben evet. bildiğiniz düm düz hastalık değil ama böyle mutasyona uğramış bi grip bademcik şişmesi grip combosu ile vücudum mikrop dolmuş durumda. insan hani düzgün bi hasta olur değil mi bunu bazılarınız çok başarılı yapıyor.

Bi peçete ile tüm gün geçiren var, bir bitki çayı ile iyi olan, battaniye altına girip televizyon izleyince, bir gün yatınca iyileşen ve en beteri sabah kahvaltısını kuvvetli yapınca iyileşen adamlar bunlar.

Ben hayatım boyunca böyle birisi olamadım. bir peçeteli bırak eve aylık alınan 9000 rulolu tuvalet kağıtlarını bi günde bitiriyorum kazan kazan (demlik demlik bile değil evde sıcak içecek için tencereler yetmedi kazan aldık artık) meyve çayı ıhlamur adaçayı kaynatıyoruz. bu kaynayanlarla tüm mahalle iyileşirdi be! battaniye altına girmek yetmiyor 5 battaniye anca kurtarıyor beni. Bir gün yatmayı bırak 7 gün yatıyorum ben. Ulan sabah 8den 11 e kadar kahvaltı yaptım kahvaltılıktan çıktı bıranç oldu bal kaymak metobizmayı toplayacak ne varsa yedim yok arkadaş gene yok gene yok.

hiç bi zaman güzel hasta olamadım. eşek gibi ortalıkda geziyorum veremli gibi. yav insan hapşurunca hani nazik bi hapşurur değil mi? yok arkadaş o da yok bi hapşurmamla apartman temellerinden sallanıyor yan apartmanların camları iniyor aşşağı öksürünce duvarları yıkıyoruz tüm odaları birbirine katıyoruz sanıyorlar.

Hiç nazik hiç böyle akıllı uslu hasta olmadım ben.

-o kadar mikrop hastalık dedik bari dinleyelim değil mi-

8 Ekim 2011 Cumartesi

Teknoloji Falan 2...

Bu yazı, bir kaç yazı aşağıda göreceğiniz üzere, Teknoloji Falan başlıklı yazımın devamı niteliğindedir. O yazıyı sonlandırırken, yazıyı videolar ve linklerle destekleme sözü vermiştim; sözümü tutuyorum! :)