Son Dakika!

biz bi' ara üşenmeyip harekete geçebilirsek bir şeyler bir şeyler yapacaz bloga. kaming suun.

27 Eylül 2011 Salı

Turşu Esmersoy

Merhabalar efennim ben torna tesviye kalfası ve alman emekli futbolcu krmpynr. Bu gün size tarihi bir fotoğüraf belgesi ile karşınızda, ekranlarınızda olacağım. Efennim bildiğiniz gibi sıvacı fayanscı ve fahri trafik müfettişi vecih bey ile (a.k.a. viktorrap) ibretlik sohbetlerimiz olmuşmuştuydur genelde işte o anlardan ibretlik bir kesit.


-Bilin bakalım hangimiz turşu esmersoy?-

Orta Doğu Üzerine Eşsiz Tespit!..


Sizin hiç Arap arkadaşınız oldu mu? Benim bir kere oldu, kör oldum.  Yok lan, öyle değildi o. Her ne ise, detaylara takılmayalım lütfen çünkü az sonra muhteşem, muhteşem olduğu kadar çarpıcı, çarpıcı olduğu kadar düşündürücü, düşündürürken güldüren, güldürürken takla attıran, takla attırırken… Ne diyordum ben, hah, az sonra müthiş, fevkaledenin fevkinde, eşine az rastlanır sosyolojik bir tespit midemde yeterince öğütüldükten ve bağırsaklarımda uzunca bir yol katettikten sonra culp! ünlemi ile bu sayfanın orta yerine düşecek.

Hazırsanız başlıyorum!

18 Eylül 2011 Pazar

Kadrolu Vampir

Efennim bu aralar güneşle aram hiç yok. Bildiğin güneşe çıkınca gözlerimi alıyor bi böyle 2-3 saniye içinde o gözdeki reseptörler nassı acı çekiyor bi ben bilirim. Ondan güneş gözlüğü takıp açık göz rengine sahip insanlar gibi "yeaa çok hassas benim gözler" diye gezer oldum. Bir de genelde siyah giydiğimden olacak ama güneş fazla ısıtıyor bu aralar ondan geceleyin dışarı çıkıp, sabahları da odamda perdeleri kapayıp uyuyorum. Hoş bu süreç içerisinde facebook oyunlarında da güzel bi kariyer, bir kaç da kitap bitmiş oldu aslına bakarsan ne zamandır okuyacağım diye biriktirdiğim kitapların bitmesi hoşuma da gitmedi değil. Eğer böyle böyle vampir olunuyorsa (genelde koşulu bi vampir tarafından ısırılmak normalde ama) ben vesikalığımı kimliğimi ikametgahı hazırladım ek belge olarak da temiz kağıdı ve kan grubunu gösteren belgemle birlikte başvurmak için bekliyorum.(işe sabaha doğru karanlıkta gidip ışık geçirmeyen odalarda 6ya kadar falan duruyorsak bana uyar hacı ama çay+yol+ssk sizden) içinizden nereye başvuracağımı bilen varsa lütfen bi mail atsın (mail adresim de hazır "chılgın06_wampir87bjk@hotmail.com") kadroya geçince sizlere de bi güzellik yaparım artıkın gelsin ab rh+'ler gitsin b rh-'ler. Bir de bizim bi arkadaş var, vampir valla vampir muhabbeti de yanında bedava!


-beni zaten güneş batarken yandan bakınca bir de denizden çıkınca falan edvırta benzetiyorlar-

10 Eylül 2011 Cumartesi

Teknoloji Falan...

Her ne kadar teknoloji ile icli disli olsak da, bu konuya yazilarimizda hic yer vermedik. Oysa biz, Erdem ve ben yani, teknik/teknolojik her turlu sorununuzda yardim istediginiz akraba veya arkadasiniziz.

Ilk kullandigim cep telefonlarini animsiyorum da, nereden nereye geldi mobil iletisim, hayret ediyorum. Cep telefonlarinin ihtiyac olmaktan cikip herkeslerin eline dustugu, Nokia 3310'un luks sayildigi zamanlar bundan 9-10 sene oncesine tekabul ediyor.

Niyetim "teknoloji cok hizli gelisiyor, hic aklim almiyor" misali ebeveyn geyigi yapmak degil. Su satirlarda bol bol Google ve Android ovgusu okuyacak, Apple ve Apple urunleri -ozellikle iPhone- kullananlara karsi besledigim nefrete sahit olacaksiniz. Ayrica bu arada "Blogaway" isimli Android uygulamasini da beraberce test etmis olacagiz.

Son gunlerde sikca karsilastigim sorulardan biri, nefretimi acikca disavurmus olmamdan kaynaklaniyor olsa gerek, "abi bu Apple ile alip veremedigin nedir?" Izah edeyim:

1. Apple'in daha once piyasaya surulmus urun ve uygulamalari yeniymis gibi, daha da otesi bunlari kendileri yapmis ve insanliga bahsetmis gibi sunmalari. Zaten Apple "urun degil hayal satiyor" ki bu bizzat kendi ifadeleri. Su son donemde ortalikta gezen iPhone 5 viral reklamini gormeyen kalmadi sanirim. Lazer klavye, hologram goruntu, projeksiyon vs. Bir de incelik mevzuu var. Lazer klavye bundan tam 3 yil once harici bir donanim olarak, bluetoothla baglanma ozelligi ile bir baska firma tarafindan piyasaya suruldu. Yani daha cikmamis (hatta bu ozellikle cikmayacak olan) iPhone 5' ile yaratilmis yeni hir teknoloji degil!

Burada bir parantez acip isim konusuna.deginmek sart oldu. Onfe Eylul ayinda piyasaya cikaralacagi duyurulan urun, an itibariyle Ekim ayina sarkmis durumda. Isim konusu ise apayri bir muamma ki Apple henuz resmi bir aciklama yapmis degil. iPhone 4S de olabilir ismi, iPhone 5 de. Bu noktada kendimi soyle elestirebilirim; Apple ekimde cikaracagi urune 4S ismini verebilir ve 2012 sonlarinda cikaracagi telefona iPhone 5 diyebilir. O halde o viral reklamdaki ozelliklerin bir kismi kullanilabilir. Teknoloji de asla olmaz deme :) Buna ragmen hologram goruntunun 2012 sonu icin bile hayal oldugunu soyleyebilirim.

2. iPhone'un bu kadar teknolojik kisirlik icinde en teknolojik aletmis gibi sunulmasi. Nokia'nin 2004 yilinda 6680.modeli ile kullaniciya sundugu on kamera, Apple tarafindan ancak iPhone 4 ile insanliga bahsedildi, yil 2011'de.

Bluetooth kullanimi sinirli. Yani telefon benim istedigim gibi degil, kendi istedigi sekilde hizmet ediyor bana. Olacak is mi? Ben mi telefonun sahibiyim, telefon mu benim sahibim? Tonla parayi bayilan bensem, sahip de ben olmaliyim. Bir diger mevzuu batarya olayi. Ilk cikan telefonlarda bile cikarilabilir batarya varken Apple neden boyle bir.sacmaligi yaparak bataryayi cikarilabilir yapmadi. Nasil bir mantigin urunu bu?

3. Insanlarin anlamsiz iPhone cilginligindan gina geldi artik! Hic bir ozelligini kullanmadan, yani aplikasyonlar kullanmadan, iPhone kullanmak nedir Ucan Spagetti Canavari askina?! Ayni isi 3310 da yapiyor, olay mesaj atmak ve arama yapmaksa. Ama tabii ki iPhone kullanmanin amaci iceriksel degil de sekilsel ve gosteris, gorun beni param var ve iPhone kullaniyorum demek. Beni cok gulduruyorlar :)

Yakin zamanda bu yaziyi videolar ve linklerle destekleme sozu vererek, satirlarima son veriyorum. Selam eder, gozlerinizden operim.

Fahri Samsung ve Android Ceosu Viktorrap ;)



Arka Plan

Bilmem hiç merak ettiniz mi kaç tane fotoğrafın arkasında olduğunuzu? Kaç tane fotoğrafınız var sizin, sizden habersiz? Kaç kişi dikkat etti arka planda size?
Düşünmüşmüdür ne işi var lan bunun burda diye? ya da o fotoğrafta istenmeyen biri oldunuz mu? Hadi bee tam çekerken adam geçti diye arkadan diye kaç küfür yediniz?
Ya da kaç fotoğrafta başkasını çekmek isterken sizi çekti? (bu biraz saçma göründü evet)
Peki önündeki kişiyi çeker gibi yapıp gizlice sizi çekti? (bu biraz sapıklık gibi geldi bana? -çekme arkaşşım ver o makinayı bağa)

Belki de bi toplu fotoğrafda olabilirsin? hani şu haberlerde insan kalabalığı çekimleri olur tıpkı onun gibi bi caddede yürürken çekilmişsindir, o kalabalığın içindesindir.
-olmaz mı? -olabilir


-bu fotoğraftaki kaç kişi bu fotoğrafa rast gelmiştir acaba?-

Bu ara baya aklımda bu konu nasılım acaba o fotoğraflarda? kesin bi çemçük ağızlılığım vardır ona eminim. Belki fiti fiti yürürken, arkada mal mal kahkaha atarken, belki sevdiceğe sarılmışken, konserde çok değişik ağız biçimi ile şarkı söylerken, kafam güzelken,yerken içerken ve ya uyurken(?!)

Ya da benden habersiz bi ton fotoğrafım olduğu gibi belki de hiç yok da olabilir. Sanki hiç var olmamışım gibi sadece kendi çektiğim ya da beni çektikleri fotoğraflarda varımdır.
sizin işinizi yaptığınız bir anda da fotoğrafını hoşuna gittkleri için çekmiş olabilirler (bileklik yaparken, balıkçıları balık avlarken, -bu bölümde fazla bi örnek çıkaramadım ama olsun, anladınız siz-)

Garip ve saçma konu ki zaten biliyorsunuz saçmalık bizim ekmeğimiz efenim. Yadırgamayın bu saçma düşüncelerimi. Yarın bi gün arka planında sizin çemçük ağızınızla hohohoh diye gülmeye başladığınız anda birayı üstünüze döktüğünüz bi fotoğrafla çıka gelirim haberiniz olsun.

2 Eylül 2011 Cuma

Nerde Kalmıştık?

İddalı bi tatil dönüşü lafı edesim geldi. "Şerif kasabaya geri döndü!" ya da en rakendrollundan "Back in town! Hell yeah!" gibisinden ama duş alıp, aşortmanı çekip bir de elime çekirdekle çay alınca ne rokendroll yaşam tarzı kaldı ne de o kadar havalı bi giriş yapasım. Bari şarkıdan bir puan kazanalım.


-yalovadan ankaraya 3 saatde geldim ya la!
(şaka la şaka bursa üzerinden geldim dede gibi 90la geldim)