Son Dakika!

biz bi' ara üşenmeyip harekete geçebilirsek bir şeyler bir şeyler yapacaz bloga. kaming suun.

26 Nisan 2011 Salı

Facebook Entelleri Sizi

Bu aralar pek bi popüler ve herkes onları dinliyor efennim. Fransız bir grup var herkes çok beğeniyor. İsimleri "zaz" ya da böyle tanınıyorlar işin aslı vokal olan isabelle geffroy adlı kişinin sahne adı zaz.

23 Nisan 2011 Cumartesi

Cevabını Bilmediğin Soruyu Sorma!

İlkokulda duymuştum ben bu cümleyi türkçe öğretmenimden. Derste biri soru sormuştu sonra da öğretmen bu cümleyi - Cevabını bilmediğin soruyu sorma- dedikten sonra hiç cevap vermeden başka soruuya geçmişti. O günden beri aklımda bu cümle "Cevabını bilmediğin soruyu sorma." Belki bu beni biraz daha araştırmacı hale getirdi ama birazdan daha fazlada suskunlaştırdı. Genelde susma güzel bi kavram bana göre. "Konuşmanın fazlası zarar" ya da "çok konuşma gevezemisin sen?" gibi bi olay yaratıcı cümleler umrumda olmadı ya da bi asosyal kişilik bozukluğu da geçirmiş değilim bildiğim kadarıyla -ergenlerin dikkat çekmek için ruh hastalığım var olm gibi iddalarda bulunması da ayrı bi yazı konumuz olsun-

16 Nisan 2011 Cumartesi

Çeşitli Doğumgünlerinde Jeraldin'e Öğütler...


Çeşitli Doğumgünlerinde Jeraldin'e Öğütler
                                               - Bob Dylan
hizada dur, uygun adımda. insanlar
korkarlar birisinden -eğer o
aynı adımda değilse kendileriyle. bu onları
salak durumuna sokar
uygun adım yürüdüklerinden. ve hatta
karıştırır akıllarını, sanırlar ki
kendileri yanlış yürümekte. koşma
ve bitiş çizgisini geçme. eğer gidersen 
çok uzaklara, herhangi bir yöne,
seni gözden kaybederler. tehlikede
hissederler. kendilerinin, geçip giden şeyin
bir parçası olmadığını düşünüp,
sanırlar ki oralarda biryerlerde
bilmedikleri bir şeyler oluyor. kin
birikir. düşünmeye başlarlar

Türkler Korku Filmi Yapamaz!

Bak bu klişe lafı en an 45 defa duymuşumdur ben ortamlarda, sen de bu sayıya yakın duymuşsundur eminim. Sırf arkadaş gurubu içinde sivrilmeye çalışan adamın yaptığı en dandik şaka kategorisindedir. Aslında dandik değildir ama bu adam kafasında böyle bir olayı canlandırmak için o kadar aynı espiriyi izlemiştir, dinlemiştir ki başkasından o da gazı alır "la bunlar bu kadar yaptı, insanlar güldü ben de yapam ben de güldürem. Biraz da berklerin canların egemenliği bitsin espirilerde açın osmanların önünü" diye. -garip de bi olaydır bu genelde ergen çağlarda isimlerinden memnun olmama durumu vardır insanlarda ama bu başka bi yazımızın konusu-nasıl iyi heyecan de mi? Başka yazımızın konusu ne lan?- - Bizim adam anlatmaya başlar arkadaş çevresi de eylenir güler falan banko espiridir bu herkesi herzaman güldüren unsurlar. "Ya ne korku filmi olcak düşünsene bizim apaçiler geliyor o kampa bangır bangır müzik çalan doğan görünümlü beyaz şahinle ne ruh kalır ne canavar hepsi gider ötelere hahaha" diye.

4 Nisan 2011 Pazartesi

Herkes Herkese İki Arkadaş Kadar Yakındır!

Şimdi hacılar ben ne zamandır bunu derdim ama feysbuk ve diğer sosyal platformlarda iyiden iyiye ortaya çıkmaya başladı. Bu önermeyi ben lisede başka sınıflardan tanıdığım adamların başka sınıflardan da tanıdığım adamlarla arkadaş çıkması sonucunda buldum.