Son Dakika!

biz bi' ara üşenmeyip harekete geçebilirsek bir şeyler bir şeyler yapacaz bloga. kaming suun.

24 Kasım 2010 Çarşamba

Anti Madde

Efennim evvela merhabalar. sizlere acayip bi konudan bahsetmek isityorum ki kendisi, konumuz anti madde. Hani cern denilen devasa makinamsı araştırma merkezindeki deneyler sonucu ortaya çıkartılan 38 adet anti-hidrojen atomu, atom atom da en başta nedir bu anti madde sizlere onu açıklayayım en başta.

Evrende her madde parçacığının ona karşı gelen bir antimadde (karşıtmadde) parçacığı bulunur. Antimadde parçacıklar karşıt parçacıklarıyla aynı şekildedirler ve aynı davranışları gösterirler, farkları zıt yükte olmalarıdır. Madde ve antimadde etkileşime girdiklerinde sonuç olarak saf enerji doğar. Buraya kadar herşey normal gibi ama fizikci dayılar "la olm bu tamam bunlar birlikte enerji orası tamam da bu anti maddeden çok az var la" demeleri sonucunda araştırdılar ve 38 tane antihidrojen atom buldular ve ohooo biz bunları sabah akşam inceleriz lan dediler biz de bi halt anlamadan peki dedik oturduk aşşa. hatırlarsanız uzaya, aya yolculuklar sonucunda da teknolojimiz çok ilerde "ooo aya gittik abi, uçan araba yakındır" derken sadece bi teflon tava ve mikrodalga fırındır bize o teknolojiden armağan. bundan da bi yanmaz kotmont tipi birşeyler beklemek yanlış olmaz diye düşünüyorum.

13 Kasım 2010 Cumartesi

Tanıyalım: George Carlin...

Kimdir bu adam? 
Kısaca şöyle tanıtayım:
Tam adı George Denis Patrick Carlin olan Amerikalı komedyen, yazar. 1937'de doğmuş, 2008'de ölmüş. Din ve devlet karşıtı, her türlü otoriteye isyan halinde yaşamış bir adam. 

Neden ateist olduğuna dair şöyle bir açıklaması var (yazının altında bu konuşmayı yaptığı gösterinin videosu var):

12 Kasım 2010 Cuma

Ben-5

''Düşünüyorum, öyleyse varım.''

Descartes bu lafı söylediğinde bu kadar tutulacağını tahmin ediyor muydu acaba? Oysa biri çıkıp demeliydi ona; hey Descartes, düşünmek bir şey değil, önemli olan düşündüklerini söze ya da yazıya dökebilmek! 
Ben düşünüyorum ama yokum! Düşündüklerimi söze ve yazıya dökemiyorum. Düşündüklerim sadece beni zehirleyen birer diken. Battıkları yer sadece benim zihnim. Beynim delik deşik.