Son Dakika!

biz bi' ara üşenmeyip harekete geçebilirsek bir şeyler bir şeyler yapacaz bloga. kaming suun.

30 Nisan 2010 Cuma

Brett Domino Güzelliği "bdg"

brett domino adlı güzel bir abimiz var efennim kendisi kavır konusunda mükemmel intelıcıntlara sahiptir. sizlerle paylaşayım istedim. kendisi bir internet yutubu straıdır ingilterede de iritiş gat telınt -yeteneksizmisiniz ingiltereliler- programına katılıp yeteneğini sergiyelip elenmiştir. yeteneğine gelirsek kendisi keytar çalmakta. hani barışmançonun gülpembeyi çaldığı klavye şeklindeki gitar aleti. hah işte ondan çalmakta. ve brett domino trio dediği bi gurubu var. ama kendisini bu gün ayrı bi proçesiylen göreceğiz burada.


jastin tabbırleyk -seksi beg seksi çanta adlı şarkısını kavırlamıştır onu sizlerle paylaşmak istedim.
http://www.youtube.com/user/brettdomino#p/u/10/WXBRThmnNfU

hakkında daha fazla şey öğrenmek için 1'e basın.
http://www.youtube.com/user/brettdomino
işte size yutub kanalı burda bret domino kişisinin burda kendisinin keti peri şarkılarının kavırını ve 80lerde müzik yapanların kullandığı aletleri nasıl ustalıkla kullandığını ve biritiş gat telınt yarışmasının hayatlarını nasıl değiştirdiğini görebilirsiniz. ben gördüm eğlendim sizde görün eğlenin. göreceksinizdir. hadi bay bay

29 Nisan 2010 Perşembe

"KEEP THE SPIRIT OF ROCK ALIVE"

u say jonas brothers, i say guns n' roses
u say miley cyrus, i say metallica
u say katie perry, i say The Rolling Stones,
u say high school musical, i say AC/DC
u say pink, i say pink floyd,
u say taylor swift, i say led zeppelin
u say rap, i say CRAP
studies show that 94% of kids prefere rap to any other music. if you're one of the awesome 6% that still loves to headbang copy and paste this to three pure rock videos.
KEEP THE SPIRIT OF ROCK ALIVE

efennim bir youtube yorumu olup kendisi beni bu saatte kendimden almıştır

video; g&r velkam tu dı cangıl

27 Nisan 2010 Salı

Tekel Savunması

Merhabalar sayın okuyucular(pek bi şık açılış yaptım, hadi bakalım)
efennim size bu sefer pek bi fena güzel olmayan konudan bahsedeceğim. çakallıktan bahsedeceğim bir savunmadan bahsedeceğim bir şişeden bahsedeceğim ki breh breh..
Olayımız tekel savunması.

Bu olaya yabancı iseniz sizi şu linklere yönlendireceğim
http://www.facebook.com/video/video.php?v=431545346208
şanlı tekel savunması
http://www.youtube.com/watch?v=b0GCMcJepOY
eskişehir'de tekel bayiinde kavga
http://www.youtube.com/watch?v=UwIFUTTIFO4
Tekel Bayide olay
http://www.youtube.com/watch?v=AAIfpIjq6fg

izlediyseniz şimdi notlarımı sizle paylaşmaya, bu olay hakkında iki kelam edeceğim sizlere efennim

Günlerdir ortalıkda gezdi gördünüz, görmeyenleriniz ise bi şekilde bi muhabbetini duydu. ama emin olun duydunuz.

Eskişehirde yaşanan "tekel kavgası" konumuzdur efennim. ahmet abi adındaki güzel nevi şahsına münhasır kişiden bahsedeceğim size. kendisini videolardan çok güzel şişe salladığını görmüşsünüzdür. bu bana daha çok ikinci cihan harbinde elamanyalı askerlerin kullandığı çubuklu el bombasını kullanma yetisinin reankarne olmasıdır. -cümleye gel- ki bu el bombası çok meşhurdur kendisi stielhandgranate olarak geçmektedir litaratürde. neyse konumuzdan fazla sapmadan diğer aldığım notları ileteyim efennim. kırmızılı bir de elemanımız var kotlu dayının boynuna tutunmalar boyundan öpmeler falan pek fena ki kendisi çok fazla bi şekilde "big bang theory" adlı dizide howard karakterine pek bi benzemektedir.

bu arkadaşın bir cümlesini daha söylemek isterim size, "abicim sen bi arkanı dönsene bi ya" pek bi utangaç gibi.


ahmet abiye bakacak olursak kendisi acayip bir şekilde savunmuştur bayiyi ama yara almadan da kurtulamamıştır efennim. "Bir dakika ya parasını vereceğim" cümleleri de çocuk gibi eğlendiğini gösterirken aamet abinin -gı bunun gene ecabat şivesi gelmiş- azından düşürmediği cugarasıda ayrı bir karizma katmıştır. nasıl viyetnam filmlerinde rambonun azından prosu hiç düşmez çatır çatır adam öldürüken keyiflice içer prosunu aynen aamet abide de bu durum vardır.

gördüğünüz ahmet abi en çılgın anında


zamanında buna benzer bi olayı size hatırlatarak bu gibi durumlarda aksiyona her an hazır olduğumuzu belitmek isterim.
http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/20278/amerikada-hirsizi-alteden-turk---dont-mess-with-turks

ama burda da sunucunun daha çok gaza gelişidir gözümüze çarpan. kimse anlamıyor diye küfreder mi insan rahat rahat canım -evet eder- ayrıca "thats how we roll meeen" diyişide amarıkalılara ayrı bir gözdağı vermiştir

25 Nisan 2010 Pazar

Erzurum, Rum Topragidir!

Polemik yaratip gundeme oturasim var degerli -su an icin olmayan ama olmasini umut ettigimiz- okuyucu!

Iddia ediyorum Erzurum, Rum topragidir, Erzurumlular'in hepsi Rum kokenlidir. Erzurumlu vatandaslarin ulkuculuge bu kadar merakli olmasinin sebebi de basit bir savunma mekanizmasidir. Rum kokenli olduklarini inkar etmek adina asiri Turkculuk gosterileri icindedirler.

Bakin bunu kitaplarimizda yazmisiz. (Polemigi baslatan tarafin olmazsa olmazi cumle budur :) ) Saka lan, kitap mitap yazmadim daha.

Her sey gectigimiz hafta icerisinde TRT'de bir belgesel izlememle basladi. 1924 yilinda cikan bir AKSAM gazetesinde Erzurum'un Osmanlica ile su sekilde yazildigini fark edince kafamda cakan simseklerin etkisi ile ben boyle bir manyak oldum:

ارضروم

Yani Arz-i Rum, yani Rum topragi!

Bunu (ارضروم) Google'a kopyalayin ve Google Maps'in nereyi gosterdigine hayretle tanik olun!

Kisa Film Dayanismasi!

http://www.kisafilmdayanismasi.org/

girin bakın. şimdi!

uzaylı mı kim uzaylı? No:2






- şşşş lan şşşşş
- efendm abi?
- naber lan dünyalı, nabıyon?
-ne olsun abi oturuyorum işte mehmet abi gelir bi tavla atarız birazdan.
-lan bak hele, dostuz ya biz şurdan bana bi malboro kap bakayım şimdi ufoyu indiremiyorum aşşa orda çiziyorlar biliyomusun yeni de boyattık ufoyu hep gel git uzayda meteor falan filan baya bi hasar yapıyo biliyomusun.
-abi sanayiye götürseydik ya bizim usta var orda süper iş yapıyo takla atmış kartalı bi yaptı bi düzeltti araba nasıldı şimdi gör nasıl kaçıyo
-olm araba bi kere takla atmış adam olmaz artık ondan boşgeç sen katalı sanyiyi kap bakem cugara bana hadin.
-abi bu tl değil ama
-evet değil uzayda bozduracak yer mi var lan it gelmiş bana zobert parasını çevrilmemiş diyo. olm bak o parayı götür bilim adamlarına acayip para verirler sana sen şimdi bana bi malboro kap hadi çocuk hadi evladım
-peki abi
----10 dakka sonra----
-abi molboro kalmamış aşşa bakkala gittim buyur.
-ufonun camını açtım at yukarı sen... eyvallah canım.
-yengenle buluşacam daha mars kafeye çağırdı ben bi gidiyorum hadi hacı
-göüşürüz abi.

(bi atraksiyon mu beklediniz? çok değişik demi uzaylılar. ışın ufo mufo yok ışık hızı... )

21 Nisan 2010 Çarşamba

selam var flaş tividen


yalçın çakır abiden bize selam.. yolsa selam değil mi? hmmm

20 Nisan 2010 Salı

GORİL İN ANKARA

efennim nerden geldi, nasıl oldu bilmiyoruz ama bir king kongumuz var artık



18 Nisan 2010 Pazar

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/viktorrap

hacı?

umreye gittim, gelecem!

Ask me anything

Bir Çikolatalı Suflenin Tarifi

efennim ben size kısaca tarifini anlatayım da -dan diye konuya giren adam volüm 1- kendilerinin ilk önce etrafı naylonla sarın sarmalayın ne kadar dağılacağını tahmin bile edemezsiniz sonra bakkala gidip malzemeleri alın, ki onlar da şöyle; 1/2 litre süt 3 yumurta 4 yemek kaşığı kakao 4 yemek kaşığı un 1 çay bardağı şeker 2 paket kare bitter çikolata 1 kutu krema * başlamadan önce yapmadığınız bişi yapıp klasik müzik eşliğinde yapmayı deneyin inannın acayip değiştiriyor tadını * hatta önerim size "Bachianas Brasileiras 5" olacaktır. youtupdan bolca keman çello yan fülüt versiyonlarını bulabilirsiniz. neysem biz tatlımıza geçelim. şeker, un ve kakaoyu sakince bir tencereye döküp karıştırınız. Ocağa alın, sürekli sakin sakin yavaaaş yavaş karıştırarak sütü azar azar ekleyin. çikolataları küçük küçük minkırık olmayacak şekilde parçalara bölün, bi parçasını azınıza atın, sonra ilave edip, karıştırarak eritin. Kaynayıp, koyulaşınca ocaktan al, soğumaya bırak. iyice soğuyunca çırpılmış yumurta sarılarını ekle. Yumurta aklarını da 1 fiske *tuzla kar haline gelinceye kadar çırpın. ( ne kadar çırparsan, o kadar kabarır unutma.) Akları da ekleyin ama dikkatli ve az sakin karıştırın, aklar sönmesin. 180 derecede 35-40 dakika kadar dayanabilecek bi kap bulup koyun. iyice kabarana kadar pişirin. çıkardığınız gibi hazır kremayı yapıştır azına azına* sonrada yanında gidebilecek en güzel klasik müzüünüzü açın. bulutların tepesine kadar uçurabilir sizi ama ilk yapışınızda değil * takriben 5ve ya 6 bazen 4 de tam oranlarını tutturursunuz. yılmadan yapın efennim afiyet olsun --- spoiler --- burda da ekşisözlük tarifini veriyorum, lakin istediğiniz şekilde yapın ben pek iyi anlatamama bişiyi bilirsiniz. --- spoiler --- 1 bardak süt 4 çorba kaşığı toz şeker 4 çorba kaşığı tereyağı 6 kaşık un 8 yumurta 100 gr çikolata rendesi makul miktarda krema ve pudra şekeri küçük bir tencerede şeker ve süt orta ateşte kaynatılır. süt bir taşım kaynayınca ateşten alınır. başka bir küçük tencerede 3 kaşık tereyağı eritilip un ilave edilir. sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirilir. karıştırmaya devam edilerek az önce kaynattığınız süt bu karışıma yedirilir. bu bir kenarda soğumaya bırakılıp yumurtalara girişilir. yumurta sarıları ve akları ayrı ayrı çırpılır. aman ha aklara bir damla bile sarıdan karışmaya sufleniz kabarmaz sonra. bunun için mikserle önce akları sonra sarıları çırpabilirsiniz .ama akları köpük gibi oluncaya kadar çırpmak gerek. bu arada güçlü kuvvettli bir elemana çikolatayı rendeletin. nestlenin bitteri tavsiye edilir. kare olanları rendelemek daha kolay. 80 gram olduğu için 2 paket gerekiyor. artanını yersiniz artık. daha sonra uygun bir borcam alın. dilimli kek kalıbı şeklindeki bu ölçüye tam geliyor. içini ölçülerde belirtilen yağdan artan 1 kaşık yağ ile yağlayın. çikolata rendesini sütlü unlu karışıma yedirin. daha sonra yumurta sarılarını , en son aklarını karışıma ilave edin. iyice karıştırıp homojen hale getirin. bu karıştırma aşamasında mikser kullanmamanız suflenin kabarması açısından daha hayırlı olacaktır. çünkü bu yumurta akı denen nane öyle kocaman köpük olduktan sonra çok kurcuklanırsa kabartma özelliği azalıyor. hepsini yağladığınız kaba döküp önceden ısıtılmış ( 180-200 derece) fırına atın. büyük fırınlarda yaklaşık 1 saatte pişiyor. aman tam pişmeden fırının kapağını açmayın puf diye söner sufleniz. son hareket acilen mutfaktan kaçın. deli gibi bulaşık çıkardınız anneye , kızacaktır.

16 Nisan 2010 Cuma

KAFA.JPG

MC Yakışıklı ile röportaj!!!




efennim genç kızların sevgilisi demekten kendimi alamayacağım çünkü kendisi de eserlerinde öyle bahsediyor kendisinden. umarım röportaj isteğimi kırmaz kendisi de bu saifeden kendisini yakından tanıma fırsatı buluruz.

15 Nisan 2010 Perşembe

"Kırmızı Burunlu" ZALIM; Man 19.190

efennim bilirsiniz biz 80-90lı yıllarda çocukluk dönemi geçmiş adamlarız. (nerden biliyorsunuz ki siz? birden aklıma geldi. bilmiyorsunuz ya da yeni öğrenmiş gibi yapın) ki bu dönemde de çıkmış şarkıları çocuk bünyesiyle bi boka benzemeden dinlerdik. sonradan öğrendik biz baya güzel olduklarını. neyse sizi buraya toplamamdaki asıl neden ülkemizde gençliğin kırmızı burunlu man kamyonlara yeterince sahip çıkmamasıdır. siz değilmiydiniz lan (gıı bu gene başladı lanlı lunlu konuşmaya -heee gııı)levent yükselin klibinde kamyoncu olmaya özenen, uzun yola şahin, reno9 la çıkınca tın tın giderken arkadan size sellektör yapan man kamyona ön tarafdaki yol durumunu arka camdan vererek geçmesini sağlayarak anaaa kamyona bak anananananaaaa diye kendinden geçen? benzincilerde durunca gidip arka lastiklerine bakıp vaaa 2 lastiği var lan diyen? kırmızı burnuna hayran olduğunuz kamyona man dizel yazısına kurban olduğunuz... Nerdesiniz olüüüm? neyse efennim sonuç olarak ben bi tane buldum kendisinden



Gördüğünüz gibin man 19 serisinden 281 modeli ki bu seri yani kırmızı burunlu man kamyon serisi üç modeli vardır benim bildiğim efennim 520 HN, 19 ve 22



sonrasında biraz gogıl gezerken modelleri araştırırken bi haber takıldı gözüme (-gözüme haber takılması mı? -aboo) MAN'ın efsanevi kırmızı burunlu modeli 520 HN’nin Türkiye’de üretilen ilk araçlarından biri sergilenmek üzere Rahmi Koç Müzesi’ne hediye edildi. diyor haberde ansıl sevindim bir bilseniz anlatamam gidip göresim geldi en yakın zamanda kendisinin önünde "zalım" pozu ile fotoğraf çektiresim var.

yazıma burda alakasız bir noktada son verirken hafifde bir nostalji olması bakımından levent yükselin zalım klibi ile bitiriyorum izleyin sizde tokat sahnesinde bi coşun bi kamyoncu olma isteğiniz kabarsın (abooo) (klip de sunduğuma göre böylece vj kariyerime başlayabilirim)



yakınlarda bir zaman da man kamyonla eş değerde yollarımızda bulunan Ford D1210'u yazacağım..

13 Nisan 2010 Salı

"Tebrikler 7 numaralı hayranımmışsın =)"

İnsanın benim sayfama kimler bakmış kimler gezmiş bilme isteği. bilmediği bi şeyi öğrenebilme gücünü vermek onlara kendilerini poikaçu gibi hissetirebiliyor efennim. kim senin sayfana neden bakacak lan fotoğrafını koymuşsun video koymuşsun ona bakacak ne bileyim dediklerine yorum yazacak ordan lay lay muhabbet edeceksenle ne hayranı lan. birde şöyle birşeyvar ki efennim, beklenilen sırada çıkmayınca hayal kırıklığına uğrayanlar var eneee ben 4. olmuşum ya laaa diye üzülüyor. üzülme.

9 Nisan 2010 Cuma

saykodelik ben

efennim bende yeni bir seriye başlıyorum burda. Vecih beyin "ben" serisine sözenerek. (kelime espirisine gel bide açıklarsam kesin sayfayı kapatıp gideceksiniz ondan yapmıyorum ve fark ettiyseniz daha da devam ettirmiyorum.)

neysem efennim bu seride sizlere 50 - 60lardan başlayan saykodelik dünyadan bildirimler yapacağım ki genelde bunlar 45lik olmadı dönem posterleri olsun kuponlarla tencere vermek gibi şeyler planlıyorum



Efennim sadete gelirsek; zamanın en saykodelik hareketlerinden birini yapan barış mançodur burada konuğumuz.
Şarkıyı dinlerken ne kadar güzel olduğunu siz de anlayacaksınız -dinleyeceksiniz demi?- ondan aman şöyle güzel böyle tatlı demeyeceğim. -dinleyin lan- onun yerine şarkıyla ilgili bir kaç bilgi vereceğim ki aklınızda bulunsun -bak valla süper- yarın bi gün yarışma programında çıkarsa soru bilin de para kazanın deyu.

Kendisi trip (to a fair) diye bir şey yaratmıştır ki kaygısızlar adlı gurubu ile - ki burda 1969 da mazhar alanson (gitar), fuat güner (gitar) , ali serdar (davul), mithat danışan(bas gitar)'dan bahsediyoruz- muhteşem saykodelik bir harekettir bu. efennim kırkbeşliğin ön yüzünde karanlıklar içinde arkasında da trip bulunmaktadır. şarkının genel yapısında ağızla yapılan sitarlar olsun döneminde yapılan sitarlı saykodelik şarkılara bi pas atmak olsun parçanın sağlamlığı olsun dönemdeki tüm şarkıların eline sağlam bi şekilde veriyor efennim. mazhar ve fuat abilerimizide şarkının koro bölümlerinde bulabilirsiniz.
ortalıkda bulduğum kadarıyla şarkının 3 versiyonu vardır bi tertemiz kaydı olarak korosuz,sonunda gitar cozurdamaları ile biten(3:04), koro ve daha bas yürüyüşü belli ve saykodelik bi şekildedir başında barış manço trip diye bağırır ataklar daha bi bellidir(3.57)ki ben size bu versiyonunu sunacağım ekdeki videoda 3. de baba bizi eversene adlı barışmançonun tek filminde bi bebek saklama sahnesinde 45 saniye kadar kullanılmıştır. 2 versiyondan alındığını tahmin etmekteyizdir.

Sözlerimi burda bitrirken sizleri parça ile başbaşa bırakıyorum barış mancho söylüyor efennim trip...



ahanada sözleri -kompil kopi peyst-

swing high,
swing it all around,
swing high,
trip that all of town,
swing higher and higher and higher
triippppp
you'll never know what it is
it's gonna wheel,
all around (all around koro ki bu koroda mazhar alanson ve fuat güner de vardır) and,
up and down,
now now nauv nauv nauv

and guess,
what the potter -down,
and guess what all the people think,
and gallop on, gallop on, gallop on,(bu galloplar koro)
it's flying too far but they won't get lost,
just round (around koro yine) and,
up and down,
now now nauv nauv nauv.. agziyla sitar sesi yapior..

now try,
it's time to saying so long,
now try,
blinded while ı'm in fair,
and heltering - gelterin - skeltering down, (helter skelter bu tarihte yazılmamıştır)
the magic carpet flying in a swing around,
and down (calm down koro halinde) and,
to the fairground
now nauv nauv..
triiiiiiippppp

swing high,
it's nearly time to go,
swing high,
crazy about the floor,
they're dancing and dancing and dancing around,
you're at the bottom and you can't get out,
it all belongs to you,
now nauv nauv
triiiiiiippppp

7 Nisan 2010 Çarşamba

Bak Beyim, Sana Iki Cift Lafim Var!!!

Ne varsa eskilerde var. Televizyon bagimlisi Turk insanin en siradan cumlelerinde biridir "Offf, yine mi ayni filmler; bikmadilar mi ayni filmleri tekrar tekrar yayinlamaktan?!" ve ayni anlama gelen degisik kelime siralamalari. Ama hangi yeni filmlerde var bunlarin lezzeti, sorarim, hangisinde ha! Mukemmel bir replik, mukemmel bir oyunculukla birlesince iste bu cikiyor, izleyin izletin:

6 Nisan 2010 Salı

vizyonumuz misyonumuz

Efennim vizyonumuzdan bahsetmek isterim biraz, sizlere en kalite 3d gözlükleri sunmakla beraber sunmuyoruz elimizde defter paklarıylan yapıyoruz.
işte ürünümüz;


burda da kullanan kişilerin sevinci

Nasıl bir ortamda yazıyoruz?

ipad ve gelişmiş uçak teknolojisi ile yeni çağlara uzanıyoruz...

anam anam anam

sayın kişiler noluyo lan diyebilirsiniz zaten bende bi an için onu dedim emin olun efennim ben gene kendime internet aracılığı ile bel fıtığı, kanser olma riski siroz ve benzeri (neresi birbirine benziyorsa bunların?) hastalıkların tehşislerinden birini daha koydum. apandistim batladı. badladı diyorum lakin halk arasında böyle söyleniyormuş. genel cerrah prof. doc. hasan taşçı bırakın hausu greys anatomiyi la sende bişi yok kalk karnın ağrıii stresin avr mı dedi bana ( en azından demeliydi öyle videonun karşı tarafından muayne etmekle olmaz öyle şeyler) sonra burdan dikiş izi kalır mı diye bir videoya daha geçtim. burda da bana yardım eden genel cerrah op. doc (doc yazınca daha havalı oluyüyö ivit) hakan akınc yardım etti. dedi ki "dikiş izi kalır" bende tamam abi diyerek vücuda nasıl dikiş atılır adlı videoya geçtim evet tam sizin de benim gibi düşüneceği gibi bi süs olsun ip farklılaşması sim kullanıla bilir mi diye bir ip ucu aradım ama yoktu. ama şunu öğrendim portekü diye bir ip tutma aracı var hacı onla atıyor dikişi adam. olur da tabu da çıakrsa diye aklınızda bulunsun . ha apandist mi? yok lan snav ve 200 gb ın yası var sadece ama 200ünü de geri aldım sınav mı? sıçtık.


2 Nisan 2010 Cuma

Uzayli mi? Kim Uzayli?

- Selam dunyali, biz dostuz.
- Selam uzayli.
- Uzayli mi? Kim uzayli? Hangimiz uzayli degiliz ki? Hadi ben uzaydan geldim uzayliyim, senin yasadigin dunya nerede peki? Sen nerelisin? Dakka bir, gol bir! Dostluk diyoruz, uzay kardesligi diyoruz, adamin dedigine bak, uzayliymis. Senin baban uzayli ulan it!
- Abi sakin ol. Ben ozur di...
- Kes sesini lan! NASA ve ESA'yi yerle bir edip, Mustafa Topaloglu'nu kaciracaz. Ha bire mekik yollayip sagda solda su aramayi birakin, mars'taki arkadaslarimizin ciplak fotograflarini cekip yayinlamaktan vazgecin. Huzur birakmadiniz lan uzayda! Aklima gelmisken Hollywood'u da yok edecem, yillardir uzayli saldirisi geyigini bitiremediler. Sizsiniz lan uzayli, sizsiniz saga sola saldiran. Akilli olun, akilli!